Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Συνδικαλιστικά αιτήματα από τον Πρόεδρο της Ένωσης μας στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος

Διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο, τον Αχαϊό Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο και τον Διευθυντή διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων Νικόλαο Βλαχογιάννη, είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ενωσης μας, κ. Βασίλης Φερτάκης.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν η αύξηση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. μέσω 3.600 προσλήψεων και ταυτόχρονης ενίσχυσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών μέσω αναπροσαρμογής των δυνάμεων, η προμήθεια ατομικού και μηχανοκίνητου εξοπλισμού, προβλήματα κτιριακών εγκαταστάσεων, ζητήματα εργασιακής και οικονομικής φύσεως, η ανάγκη δημιουργία του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας, αλλά και αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

«Αποτυπώθηκε ξεκάθαρα ότι η καινούργια φυσική ηγεσία του ΠΣ γνωρίζει επακριβώς τα προβλήματα και τις παθογένειες που αντιμετωπίζουμε και εργάζεται πυρετωδώς, αξιοποιώντας και το διεκδικητικό μας πλαίσιο, κάνοντας έτσι όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναβαθμιστεί το Σώμα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να δημιουργηθεί πλέον η πυρασφάλεια και η πυροπροστασία που αρμόζει, στους πολίτες και στη χώρα μας γενικότερα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο ο Πρόεδος της Ένωσης μας.