Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Συνθήκες διαβίωσης Πυροσβεστικού Προσωπικού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας λόγω πανδημίας – Άμεση Μετεγκατάσταση


 












ΘΕΜΑ : «Συνθήκες διαβίωσης Πυροσβεστικού Προσωπικού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας λόγω πανδημίας – Άμεση Μετεγκατάσταση».

ΣΧΕΤ : α) Το υπ’ αριθ. 53 από 29/03/2021 έγγραφό μας .                                                                                                                      β) Το υπ’ αριθ. 3097 από 19/04/2021 έγγραφο Δήμου Ερυμάνθου .


Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της ανωτέρω αλληλογραφίας μας σχετικά με την μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας και ύστερα από την άμεση απάντησή σας για τις ενέργειες που προτίθεστε να προβείτε επ’ αυτού, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία, δυστυχώς, παρά την πάροδο σχεδόν έξι (06) μηνών, διαπιστώνουμε ότι δεν έχει προχωρήσει καμία λύση για το ανωτέρω μείζον πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα το Πυροσβεστικό προσωπικό, και κατ’ επέκταση την Ένωσή μας, που αφορά τις συνθήκες διαβίωσης αυτού, ιδιαίτερα με την τήρηση μέτρων λόγω πανδημίας, αλλά και της στέγασης του μηχανολογικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας επισημαίνουμε, αλλά ταυτόχρονα εφιστούμε την προσοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται, για την μετά- δοση – διασπορά του COVID-19 λόγω ακαταλληλότητας της κτιριακής εγκατάστασης, σχετικά με την τήρηση των μέτρων, που στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας του Δήμου Ερυμάνθου, δεδομένου ότι με το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από την 01/11/2021 και μετά, για να συνεχίσουν να καλύπτονται οι επιχειρησιακές ανάγκες του διευρυμένου Δήμου Ερυμάνθου, θα υπηρετούν τουλάχιστον είκοσι εννέα (29) Πυρο- σβεστικοί Υπάλληλοι, οι οποίοι ανά βάρδιες θα στεγάζονται στα περίπου 48 τ.μ. του εν λόγω κτιρίου.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενεργήσετε ταχύτατα προκειμένου να βρεθεί κατάλληλη κτιριακή εγκατάσταση (που να πληρεί τόσο τις συνθήκες διαβίωσης όσο και την δυνατότητα της τήρησης των μέτρων) για την μετεγκατάσταση του Κλιμακίου,πριν την λήξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου έτσι ώστε να τηρού- νται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά επιπλέον να υπάρχουν οι κατάλληλοι αποθηκευτικοί χώροι για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και προαύλιος χώρος στέγασης και στάθμευσης των Πυροσβεστικών Οχημάτων.

Συνεπώς με την άμεση υλοποίηση των ανωτέρω, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, το Πυροσβεστικό Προσωπικό θα συνεχίσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια την αποστολή του διασφαλίζοντας την Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία του Δήμου Ερυμάνθου σε άρτιο επιχειρησιακό επίπεδο .